Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hellheart ABG

          

 

virallisesti Hellheart ABG
tutuille Hedari
rodultaan ratsuponi 50%
sukupuoleltaan tamma
väriltään , säkäkorkeudeltaan 144 cm
syntynyt 27.04.2015, iältään 9-vuotias
kasvattaja miivi VRL-13320, Abgelegenheit
omistaja Iitu VRL-14497
painotuslaji esteratsastus
tasoilla HeB, 110cm, 90cm
hoitaja ei oteta

päiväkirjaan --->

“Hedari on kova tamma liikkumaan. Energinen tamma ei jaksaisi pysyä paikallaan missään, ja tamman karsinassa hoitaja tekee itsemurhayritystä, tamman jalkoihin ei voi olla jäämättä. Parhaiten tamma viihtyykin ulkona ympäri vuorokauden, jolloin se saa liikkua vapaasti. Se ei jaksa syttyä kouluratastukseen, mutta esteillä tamma on peto varsinkin lyhyillä, tekniikkaa ja nopeutta vaativilla radoilla.” - Kasvattaja

Hedari on varmasti monen hoitajan mieleen jäänyt tamma. Ne useat huudahdukset ja turhautuneet huokailut ovat tämän ponin kanssa yleisiä karsinan puolella. Hedarille tyypillistä on karsinassa pyöriminen ja levoton asenne, jonka takia on jatkuvasti varottava, ettei joudu ponin jalkoihin. Jos Hedarin jättää kiinnittämättä riimunnarulla seinään, ei ole toivoakaan selviytyä varustamisesta. Sen sijaan, poni nauttii täysin sydämin ulkona olemisesta, jolloin se voi vain olla omissa oloissaan ja juoksennella vapaasti. Kiinni ottaminen voikin olla sitten taas ihan eri asia. Kannattaa siis varata aikaa ponin hoitoon ja varustamiseen.

Ratsastuksen aikana Hedari pääsee purkamaan turhaa energiaansa. Tätä puolta se ei kuitenkaan kouluratsastuksen merkeissä usein näytä. Jo heti alusta alkaen on ratsastettava ponia jatkuvasti eteen, eikä se oikeastaan halua helpottaa vielä loppupään tunnistakaan. Ponin sytytyslanka on siis erityisen pitkä, kun ymmärtää joutuneensa koulukiemuroiden pariin. Asia on täysin eri, kun esteitä laitetaan sekaan. Sytytyslankaa ei ole edes olemassakaan, mutta ei silti aina jarrujakaan. Tamman energinen persoona pääsee esille karsinassa pyörimisen lisäksi siis esteillä. Olipa este minkälainen tahansa tai tehtävä vaikka kuinka vaikea, Hedari osaa hoitaa asiansa. Tamma on siis näppärä peli esteradoille. Hedari omistaa ponimaisen, mutta voimakkaan hypyn, josta löytyy ponnistusvoimaa reilusti. Tamma on tarkka jaloistaan ja turhista puomeista se hieman ärtyy ja voi pukitella kevyesti. Pääasiassa hyppy on ilmava ja siksi puhtaita ratoja ponilta on nähty monia. Uusinassa on hyötynä ponin koko ja säädeltävä laukka. Hedari kääntyy pieniinkin käännöksiin helposti, jolloin radoilla saadaan aikaiseksi nopeita ja hallittuja uusintoja. Kilpailuhenkisyyden takia tamma ei helpolla luovuta, vaan rakastaa antaa kaikkensa ja lopulta saada lisää, uusia ruusukkeita kiinni suitsiinsa. Hedarista löytyy myös sisua maastoon. Jos tamma viimeiseksi joutuu jonossa, maastoreitin lopussa poni onkin kärjessä. Muiden hevosten selästä voi vain seurailla tämän ponitamman ohituksia, kun Hedari pääsee kunnolla kilpailufiilikseen. Joskus laukkamaastot tekevät ihan hyvää näin energiarikkaalle ponille. Koska Hedari on rohkea ja taitava hyppääjä, ponilla on hyvä testailla myös maastoesteitä. Se ei pahemmin mitään kyttäile, vaan ilomielin hoitaa kuskinsa yli myös pelottavistakin erikoisesteistä.
© Josefina VRL-14426

 

ulkoasu © VRL-14618
tekstit ellei toisin mainittu © VRL-14618 / VRL-14497
virtuaalitalli

©2019 Päivänpirtti - suntuubi.com