Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

talliväen kokoontumispaikka

Satulahuoneen kulmauksessa narisee valkea ovi. Oven takaa tulvii hiljaista puheensorinaa, pullantuoksu kutittelee uteliaita nenänpäitä ja tallikissa vilahtaa ohitsesi, vilkaisten vielä ovenraosta suuntaasi ennen sen katoamista lämpöiseen huoneeseen.

Päivänpirtin tallitupa tunnetaan hoitajien ja omistajien seurustelupaikkana, jossa vaihdetaan kuulumiset, salaisuudet sekä kotitekoiset pullat ja keksit. Siellä suunnitellaan tapahtumat ja kissanristiäiset, juorutaan pojista - tai tytöistä - sekä nauretaan sattuneille kommelluksille. 

Talliväen kaapit löytyvät tuvan puolelta, sieltä oikeasta nurkkauksesta kirjahyllyn vierestä. Tuvasta löytyy kahvipöytä, pieni keittiötaso kahvinkeittimellä ja jääkaapilla varustettuna, sekä useita nojatuoleja, jotka ovat ahkerassa käytössä niin tallilaisten että tallikissojenkin puolesta.

 

→ hoitajaksi? yksityinen tilalle?

Mitä hoitajatoiminta siis Päivänpirtissä pähkinänkuoressa tarkoittaakaan? Miten hoidat hevosta, mitä siihen kuuluu?
Ajatuksena on, että se on omalla tavallaan askel lähemmäs virtuaalihevosen omistajuutta, jossa sinulla on vastuuta hevosen hoidosta, mutta sen silti omistaa joku muu. Alle listattuna muutamia seikkoja, jotka kannattaa lukaista läpi:
→ hoitohevosen ruokinta, puhtaanapito, sen karsinan siivous sun muu on sinun vastuullasi (tästä ei kuitenkaan kannata stressata - tarinoita ei odoteta päivittäin, eikä tarinoihin tarvitse sisältyä kuvausta karsinan siivouksesta tms.). Myös hevosen liikutus mikäli se ei osallistu tunneille jää sinun hoidettavaksesi. Arkirytmit löytyvät muuten täältä.
→ hoitohevosen kanssa voit osallistua vapaasti tapahtumiin ja (villeihin) kilpailuihin ilman erillistä lupaa myös muilla talleilla (toki ilmoittakaa niiden päiväkirjassa mihin olette osallistuneet), tietty vasta mielellään parin tarinan jälkeen. Periaatteessa hoitajana sinulla on vapaat kädet toimia hevosen kanssa! Muistathan kuitenkin, ettei hevonen voi loukkaantua mitenkään vakavasti, muuttaa personaa yms. Mikäli hevonen tarvitsee eläinlääkärin konsultointia, keskustelkaa hevosen omistajan/tilan ylläpidon kanssa asiasta.

Hoitohevosta hakiessasi varmistathan, että sinulla olisi mielellään aikaa kirjoittaa edes yksi ainakin 200 sanan tarina kerran kahdessa kuukaudessa, kirjoittaa saa tietenkin enemmänkin. Kolmen kuukauden hiljaisuus johtaa lopulta hoitajuuden päättymiseen. Piirtäminen, runoilu sun muu taiteilu otetaan myös vastaan aktiivisuutena. Kaiken kaikkiaan haluamme olla inspiroiva kirjoitus-/taiteiluympäristö, meno pyritään pitämään rentona kaikkien puolesta ja hoitajille pyritään järjestämään tapahtumia. Pienenä vaivanpalkkana kirjoittelusta sun muusta saa virtuaalieuroja (v€) aina 15-40v€ välillä, jonka voi tuhlailla tallikaupoissa (lista alempana).

Hoitohevosta voit hakea täällä. Pidäthän mielessä, että hevosella voi olla vain yksi hoitaja kerrallaan.

Yksityistoiminta Päivänpirtissä on myös hyvin simppeliä ja samoilla urilla kulkevaa hoitohevostoiminnan kanssa, mutta tietenkin sillä erolla, että hevosen omistaa joku muu, kuin Päivänpirtin ylläpitäjä. Yksityishevosia majoitamme kolme kappaletta lisäsiipeen. Tallipaikkaa haetaan täällä. 
Myös yksityishevosilta odotamme aktiivisuutta, eli seuraamme osittain hevosen omia sivuja, sekä käytössämme on kuukausittain "maksettava" karsinavuokra (175v€), joka kuitataan ihan vieraskirjan kautta. Tämä osoittaa meille, että hevosen kanssa ollaan aktiivisia eikä se vain seiso karsinapaikkaa täyttämässä. Kolme kuukautta ilman erillistä syytä rästeihin jääneitä vuokria johtaa karsinapaikan menetykseen. Myös kadonneet sivut tai selvä epäaktiivisuus johtavat karsinapaikan vapautumiseen.

Myös yksityishevoset voivat osallistua tilamme tapahtumiin ja niiden omistajat voivat hakea inspiraatiota juurikin kaikista kissanristiäisistä. 

 

→ kaapit

Luna

hoitohevonen Ami
aloittanut 10.11.2018
viimeksi kirjoittanut 00.00.2018

kaappi 2.

hoitohevonen/yksityinen
aloittanut
viimeksi kirjoittanut

kaappi 3.

hoitohevonen/yksityinen
aloittanut
viimeksi kirjoittanut

 

→ muuta

Tiloissamme toimii eläinlääkärin vastaanotto, joten tämän suhteen ei ole tarvetta lähteä merta edemmäs kalaan. Lääkärinä toimii 35-vuotias Samuel Maahikainen (Humutin), jonka näkee silloin tällöin myös tuvassa kahvittelemassa, jos ei ole ehtinyt kotikäynnille tahi läheisille maatiloille. Mikäli tarvetta on saada lekuri kiinni, pudotelkaa viestiä hevosen omaan päiväkirjaan, kertokaa ongelma ja Samuel käy visiitillä ehtiessään.

Mikäli mielesi tekee shoppailla itsellesi - tai pienimuotoisesti vuokrahevosellesi esim. namien, kausiriimun tms. tuotteen merkeissä - varojesi puitteissa, voit vierailla seuraavissa tallikaupoissa: MWS Boutique, Hemsbury Saddlery, Equestrian PRO & OddPixel. Listatkaa haluamanne tuotteet hintoineen päiväkirjoihin sekä tietenkin kauppa, josta ne olette ostelleet. Lisäämme ne ehtiessämme sitten kaappeihin.

Uutta! Päivis aloittaa rennon tuntitoiminnan, joista löytyy kahdesta ryhmästä seitsemän (7) paikkaa tallilaisille, ja kolme (3) tallin ulkopuolisille. Lisää tuntitoiminnasta.

ulkoasu © VRL-14618
tekstit ellei toisin mainittu © VRL-14618 / VRL-14497
virtuaalitalli

©2019 Päivänpirtti - suntuubi.com